Експерти от различни политически сили се обединяват в новосъздадения Стратегически институт

...
Експерти от различни политически сили се обединяват в новосъздадения Стратегически институт
Коментари Харесай

Калоян Паргов представи СИНПИ: Не, не сме Министерски съвет, но... -

Експерти от разнообразни политически сили се сплотяват в новосъздадения Стратегически институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ), който водачът му Калоян Паргов показа нощес. 

Не, не сме Министерски съвет, само че несъмнено, в случай че някой желае, може да употребява специалисти от мозъчния ни концерн, вратата е отворена, разгласи някогашният водач на БСП-София, който неотдавна бе върнат в Националния съвет на партията с решение на съда. 

" Това не е политически план, а неправителствена организация, събираща знаещи и можещи хора, които със своя капацитет желаят да работят за страната ", обясни Паргов 

В Управителния съвет на СИНПИ са бившият здравен министър доктор Таня Андреева - Райнова, проф. доктор Ваня Добрева, която бе зам.-министър на образованието, преподавателят по политически науки Христо Господинов и дипломат Чавдар Минчев, председател на Национална асоциация за международни отношения.

Членове на института има от всевъзможни цветове в политиката и от разнообразни институции и бизнеса.

Сред тях са някогашните министри от второто служебно държавно управление на Стефан Янев  - Даниела Вeзиева и Валери Белчев, настоящият зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов, Дора Янкова - някогашен народен представител и кмет на Смолян, ексдепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Мирослав Мурджов, бившият евродепутат от Движение за права и свободи член кор. проф. Владко Панайотов, Иван Велков - някогашен общински консултант в СОС, председател на FIABCI България – българската част на Международната федерация за недвижими парцели, член на УС на БСК, шефът на Камарата на строителите в България Валентин Николов, политологът Татяна Буруджиева, социологът Юри Асланов и др. 

Целта на СИНПИ е да се трансформира в независим народен конгрес за хрумвания и промени във всички сфери на страната за възстановяване на икономическата и
обществената среда. На експертно равнище институтът ще си партнира и с институциите, само че и с интернационалните организации и фондации, корпорации, банки и университети. СИНПИ е основан на 6 юни и е юридическо лице с нестопанска цел. 

Сред предпочитаните тематики Паргов открои и демографската рецесия. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР